• ΝΟΙΩΘΩ ΜΟΝΟΣ
 • ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ
 • ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ
 • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
 • ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ
 • ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ
 • ΕΧΩ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
  Υπηρεσίες
 • Διαγνωστική Αξιολόγηση
 • Ψυχοθεραπείες
 • Ψυχοφαρμακολογία
 • Ψυχογηριατρική
Η ψυχιατρική συνέντευξη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της όλης διαγνωστικής εκτίμησης αρχικά, αλλά και όλης της θεραπευτικής διαδικασίας στη συνέχεια, παρ'όλη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ...
Οι εργαστηριακές εξετάσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ψυχιατρικής εκτίμησης και θεραπείας, όμως σε σύγκριση με άλλες ιατρικές ειδικότητες, οι ψυχίατροι εξαρτώνται περισσότερο από την κλινική ...
Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες (τεστ) στην ψυχιατρική, έχουν ως σκοπό να συμβάλλουν στην απόδοση της αντικειμενικότητας στη διαισθητική κατανόηση της ψυχικής κατάστασης και του ψυχικού γίγνεσθαι ενός ...
Διαγνωστική Αξιολόγηση
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 01:12

Γενικά

Η ψυχοφαρμακολογία μελετά τη δράση των ουσιών στη συμπεριφορά. Σήμερα είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι εγκέφαλος και συμπεριφορά συνδέονται άρρηκτα. Η εκδήλωση οποιασδήποτε συμπεριφοράς (φυσιολογικής ή ψυχοπαθολογικής) προϋποθέτει, αλλά και συνδέεται, με μια αντίστοιχη λειτουργική κατάσταση του εγκεφάλου.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 21:02

ΑΝΟΙΑ & ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER

Written by

Η ασθένεια του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας πλήττουν 7 εκατομμύρια Ευρωπαίους αλλά και 20 εκατομμύρια συγγενικά τους πρόσωπα που τους φροντίζουν. Έως το 2040, τα νούμερα αυτά αναμένεται ότι θα έχουν διπλασιαστεί. Η βελτίωση της φροντίδας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, καθώς και όσων τους φροντίζουν αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κοινωνία μας.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 18:01

ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ & ΣΥΝΟΔΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Written by

Η έκπτωση της μνήμης που συνδέεται με την ηλικία, δεν παρουσιάζει αποδιοργανωτική πορεία κατά την εξέλιξή της όπως στην άνοια, ενώ υπάρχει ελαττωμένη ικανότητα μάθησης νέου υλικού και επιβράδυνση της διαδικασίας της σκέψης ως συνέπεια της φυσιολογικής γήρανσης. 

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 15:01

ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ

Written by

Η γηριατρική ψυχιατρική ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία ψυχιατρικών διαταραχών σε ηλικιωμένους και την προαγωγή της βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Τα άτομα που στρεσσάρονται με ψυχολογικά προβλήματα έχει βρεθεί από μελέτες ότι ζουν λιγότερο από αυτά με υγιή ψυχική προσαρμογή.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 06:00

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τη τελευταία δεκαετία ορισμένες νέες θεραπευτικές μέθοδοι βρίσκονται υπό διερεύνηση για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και κυρίως της κατάθλιψης.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 06:00

ΑΝΤΙΑΝΟΪΚΑ

Τα αντιανοϊκά φάρμακα είναι κυρίως ουσίες που προτείνονται για την αντιμετώπιση των ανοιών κυρίως τύπου Alzheimer. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία και ο θεραπευτικός στόχος περιορίζεται στην αναστολή της προόδου της νόσου ή στην επιβράδυνση της εξέλιξής της.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 08:58

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Ο όρος σταθεροποιητές της διάθεσης ή θυμορρυθμιστικά ή σταθεροποιητές του συναισθήματος, χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια σειρά από ουσίες, όπως είναι το λίθιο και ορισμένα αντιεπιληπτικά, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, κυρίως κατά τη φάση της μανίας αλλά και για την πρόληψη των υποτροπών της. Επικουρικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και κάποια άτυπα αντιψυχωσικά φάρμακα.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 02:56

ΑΝΤΙΨΥΧΩΣΙΚΑ

Η ομάδα των αντιψυχωσικών ή αντιψυχωτικών φαρμάκων περιλαμβάνει φάρμακα για τη θεραπεία όχι μόνο της σχιζοφρένειας, αλλά γενικά των ψυχωσικών συμπτωμάτων που μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικές παθολογικές καταστάσεις.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 11:56

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Τα αντικαταθλιπτικά είναι τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, και βασική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματικά είναι να λαμβάνονται μετά από σύσταση γιατρού, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι επικίνδυνα.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 20:56

ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ

Τα αγχολυτικά είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από το άγχος. Τα αγχολυτικά και τα υπναγωγά χρησιμοποιούνται κυρίως για μικρό χρονικό διάστημα, στην αρχική φάση της νόσου, διότι η δράση τους είναι άμεση και κατόπιν, όταν υπάρξει ανταπόκριση στη θεραπεία της αρχικής νόσου, διακόπτεται η χορήγησή τους.

 

 

Σελίδα 1 από 2